Meteoor 39 | Klazienaveen | 06 13 96 20 50
06 13 96 20 50

Duurzaam

Steeds meer mensen kiezen voor energiezuinige en duurzame energiebronnen. Je huis verwarmen met een warmtepomp, hybridesysteem of een pellet cv-ketel is een milieuvriendelijk alternatief met een hoog rendement.

Warmtepomp

Warmtepompen halen met een warmtewisselaar warmte uit een onuitputtelijke bron, zoals lucht, bodem of grondwater. Warmtepompsystemen gebruiken weinig tot geen fossiele brandstoffen en veroorzaken daardoor weinig milieubelasting. Eenwarmtepompsysteem werkt het beste in combinatie met lage temperatuur afgiftesystemen LTV radiatoren, vloer- of wandverwarming.

Hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp is een combinatie van een lucht/water warmtepomp en een gasgestookte hoogrendementsketel. Bij een hybridesysteem werken de warmtepomp en cv ketel samen. De ene keer zal de warmtepomp het meeste warmte leveren, de andere de cv ketel. Dit is afhankelijk van de buitentemperatuur, het systeem past zich aan naar de meest efficiente manier. Een hybridesysteem werkt ook het best met LTV radiatoren, vloer- of wandverwarming maar is ook geschikt voor renovatie werk, woningen die nog niet super goed geisoleerd zijn, 

Pellet cv-ketel

Een pellet cv-ketel gebruikt als brandstof houtpellets, geperste houtstaafjes of houtsnippers. De ketel zorgt zelf voor een juiste dosering van de Co²-neutrale brandstof. Doormiddel van een wisselaar wordt het water verwarmd om vervolgens cv water of consumptie water te verwarmen. De houtpellets worden vanuit een reservoir naar de vuurkorf getransporteerd. Daar worden de pellets ontstoken. De opslag van de pellets kan worden uitgebreid met een externe silo. Een pellet cv-ketel werkt het beste in combinatie met een buffervat, van hieruit kan warmte worden onttrokken voor centrale verwarming of warmwater.

Ventilatiewarmtepomp

Een ventilatiewarmtepomp is een kleine warmtepomp die de relatief warme ventilatielucht als bron gebruikt. De ventilatiewarmtepomp neemt de plaats in van de mechanische ventilatiebox. De teruggewonnen warmte uit de ventilatielucht wordt door de warmtepomp terug gegeven aan de verwarmingsinstallatie of het warmwater. Het principe is een hybride opstelling, met ondersteuning van een hoogrendementsketel.

Zonneboiler

Een zonneboiler is een milieuvriendelijk alternatief. De zonneboiler maakt gebruik van het zonlicht voor het verwarmen van het warmwater, hierbij komt geen Co² vrij. In de zomer levert de zonneboiler bijna al je warmwater, in de winter lukt dit niet, dan neemt de combiketel of warmtepomp dit over. Een zonneboiler is zeer geschikt om te combineren met een warmtepomp, cv-ketel of pellet cv-ketel.

Onze diensten

Verwarming

CV-ketels, radiatoren, vloerverwarming

Lees verder >
Loodgieterswerk

Gas, water, riool, sanitair aanleg en onderhoud

Lees verder >
Duurzaam

Warmtepompen, pellet cv-ketels, zonneboiler

Lees verder >

Ons werk

Merken waar we o.a. mee werken

  • Grohe
  • Intergas
  • Remeha
  • Nefit
  • Sphinx
  • Villeroy & Boch